Recepty

Recepty > polévky > kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kuřecí prsa, 330 ml kokosového mléka, 5 cm čerstvého zázvoru, 1 kostka slepičího bujónu, 1 lžíce červené pasty kari, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce nasekaných listů koriandru

Recept na přípravu:

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci uvaříme vodu a přidáme bujón. Kuře nakrájíme na malé kousky. Do vařícího se bujónu přilijeme kokosové mléko, přidáme nakrájený zázvor a za občasného míchání povaříme pět minut. Poté přidáme kuřecí maso a vaříme deset minut. Přidáme kari, rybí omáčku, cukr a koriandr a vaříme ještě 4-5 minut. Při podávání můžene na talířích dozdobit malou větvičkou koriandru.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.