Recepty > polévky > kuřecí polévka od babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí vývar, olivový olej, vejce, mléko, cibule, česnek, hladká mouka, čerstvá petrželka, prášek do pečiva, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Nejprve si část vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Druhou část vajec našleháme společně s práškem do pečiva, mlékem, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, strouhanou cibulí a sekanou čerstvou petrželkou. Přisypeme mouku tak, aby nám vzniklo tekuté těstíčko. Směs nalijeme do pánve s rozehřátým olivovým olejem a smažíme dozlatova po obou stranách. Jakmile je placička upečená, dáme ji na prkénko a nakrájíme ji na úhledné širší čtverečky. Ty dáme do připravených talířů a zalijeme horkým kuřecím vývarem, pak přidáme nakrájená vejce vařená natvrdo. Polévku na talířích ještě bohatě zasypeme hrubě sekanou čerstvou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Thajská kuřecí polévka
Kuřecí polévka od babičky má své chuťové kouzlo.