Recepty > kuře > kuřecí a krůtí fondue
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g žampionů, 100 g malých šalotek, 300 g krůtích prsíček, 300 g kuřecích prsíček, 2 malé řízky z kachních prsíček, 1,5 l oleje, chléb
Postup přípravy:
Žampiony očistíme vlhkou utěrkou a pokud jsou velké, rozpůlíme. Šalotky oloupeme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Všechny přísady vložíme do mísy. Olej rozpálíme na sporáku v kotlíku na fondue a poté kotlík postavíme na ohřívač. Stolovníci si sami napichují kousky drůbeže, žampiony a šalotky a fritují je v oleji. K fondue podáváme chléb a různé druhy dresingů a omáček, například bramborovou omáčku s kurkumou, rajčatovou omáčkou se zeleným pepřem, kokosovou omáčkou s arašídy, hořčičnou omáčkou s estragonem, mangovou majonézou, meruňkovou omáčkou se zázvorem, česnekovým olejem či jiné druhy omáček.
Další jídla:
Bramborový salát s hráškem a mrkví.
Kuřecí salát s broskví z kompotu.
Neapolské fazole s těstovinami zakápneme olivovým olejem.
Španělský krůtí hrnec se zeleninou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Česnekové kuře na chilli je pikantní úprava.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Kuře na kari koření.
Chilli con carne z fazolí.
Hlávkový salát s citronem.
Hovězí vývar se zeleninou - žebra vložíme do hrnce...
Kuřecí pošušňání
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí a krůtí fondue.