Recepty > kuře > kuřecí kapsy plněné špenátem a ovčím sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g čerstvého špenátu, 75 g ovčího sýra, 2 kuřecí řízky, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 150 g minirajčátek, párátka
Postup přípravy:
100 g čerstvého špenátu omyjeme a necháme spařit ve vařící vodě. Slijeme, propláchneme a necháme okapat. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se špenátem. Do každého kuřecího řízku nařízneme kapsu, kterou naplníme špenátvou směsí a sepneme párátkem. Kapsy osolíme, opepříme a v horkém oleji maso z obou stran opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčátka rozpůlíme. Ve výpeku po masu opečeme cibuli, přidáme rajčata a restujeme asi 2 minuty. Přidáme zbylý špenát, osolíme a opepříme. Podáváme se zeleninou a vařenou rýží.
Další jídla:
Smažená kuřecí kapsa kterou namočíme v rozšlehaném vejci a strouhance.
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Brokolice se sýrovou omáčkou a italskými těstovinami.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Plněná kuřecí kapsa přelitá gulášovou omáčkou.
Sekaná se sýrem a křenem zve k tabuli.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s vařeným bramborem.
Slané koláče z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Slané tyčinky z listového těsta, mohou být i makové.
Kuřecí kapsy s brokolicí a nivou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí kapsy plněné špenátem a ovčím sýrem.