Recepty > kuře > kuřecí játra na grilu
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích jater, 6 rajčat, 1 konzerva artyčoků, špetka soli, špetka sladké papriky, 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
Kuřecí játra omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Artyčoky necháme dobře odkapat a rozkrájíme je rovněž na čtvrtiny. Sůl a papriku smícháme s olejem. Játra navlékáme střídavě s rajčaty a artyčoky na 4 grilovací jehly. Tyto polotovary potřeme kořeněným olejem a grilujeme na grilu asi 8 minut, až jsou křupavé. Občas otáčíme a často potíráme olejem. Jako přílohu podáváme čerstvé housky a hlávkový salát.
Další jídla:
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Španělská omeleta s petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře na indický způsob posypeme sekanými arašídy.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Drůbeží játra na cibulce recept
Recept na přípravu jídla kuřecí játra na grilu přináší na talíř inspiraci.