Recepty > kuře > kuřeci hrnec s čabajkou a brambory
Potřebné suroviny:
50 g slaniny, 1 kuře, 1 nožička čabajky, 2 větší cibule, 500 g brambor, 250 ml smetany 12 %, pažitka
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme rozškvařit. Přidáme na ni očištěné, připravené kuře, rozdělené na 4 díly. Na povrchu osolíme, podlijeme a dusíme. Mezitím oloupeme a tence nakrájíme čabajku nebo jinou klobásu a hned ji přidáme ke kuřeti. Pak oloupeme, na tenké plátky nakrájíme cibuli. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí přidáme k základu a podle potřeby zalijeme vodou, aby brambory byly zcela ve vodě. Kuře během úpravy obracíme. Když začínají brambory měknout, zalijeme vše smetanou, kuře dopečeme a smetanu necháme téměř vydusit. Pak brambory s cibulí doplníme na drobno nakrájenou pažitkou a podáváme.
Další jídla:
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuřeci hrnec s čabajkou a brambory přináší na talíř svoji chuť.