Recepty > kuře > kuřecí guláš se švestkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g kuřecího masa, 50 g oleje, 1 cibule, 60 g másla, 2 lžíce rozinek, 1 švestkový kompot, 50 g jader vlaškých ořechů
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme na menší kousky nakrájené kuřecí maso, lehce osmahneme a přidáme máslo, spařené rozinky, sůl a pepř. Směs krátce podusíme a přimícháme vypeckované a na čtvrtky pokrájené švestky. Guláš promícháme a podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky, chlebem či rýží. Při podáváním posypeme pokrm na talíři nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
Další jídla:
Kuře na kari nakrájíme na kostky.
Koláč se švestkami pečeme v troubě.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kari rizoto s čínskou zeleninou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Segedínský guláš se zelím.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou zalitá smetanou.
Marinované kuře pečeme, až se vytvoří kůrčička.
Čína z vepřového masa orestovaná na oleji.
Kuřecí gulášek
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí guláš se švestkami.