Recepty > kuře > kuře v pivní omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Kuřecí čtvrtky nebo stehna, sůl, pepř, česnek, 2 cibule, olej, majoránka, tymián, bazalka, 250 ml světleho piva, 6 polévkových lžic kečupu, 1 polévková lžíce octa
Postup přípravy:
Kuřecí maso osolíme a opepříme, polovinu česneku prolisujeme, druhou polovinu nakrájíme nadrobno. Maso vložíme na rozehřátý olej, zprudka osmažíme, dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, tymiánem a bazalkou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme vodou a 15 minut dusíme. Pivo smícháme s kečupem a octem, přilijeme ke kuřecímu masu, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme do měkka. Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený česnek a prohřejeme.
Kuře v pivní omáčce podáváme s chlebem, pečivem nebo rýží.
Další recepty:
kuře na paprice, kuře na zelí, mexická tortila s kuřecím masem, pikantní kuřecí guláš, kuře na zelí a anglické slanině, kuře na skořici, kuřecí stehna na zelenině, marinované kuře, plněná kuřecí prsíčka, kuřecí ragú, kuřecí stehna marinovaná v pivu, kuřecí rizoto, pečené kuře na moravance
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.