Recepty > kuře > kuře v jogurtovo-smetanové marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuře, 2 polévkové lžíce kari koření, čajová lžička sladké papriky, 1 hlavička česneku (propasírovat), sůl, mletý pepř, 1 velký bílý jogurt, malá zakysaná smetana, 2 polévkové lžíce oleje, 1 dcl vody
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, v pekáči si ze všech ingrediencí připravíme marinádu a do které vložíme maso a nechame přea noc marinovat. Druhý den pečeme asi hodinu nebo déle, až bude maso měkké. Podáváme s rýží nebo bramborem a oblohou.
Další jídla:
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Rýže s kuřetem a houbami
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuře v jogurtovo-smetanové marinádě.