Recepty > kuře > kuře se zelím
Potřebné suroviny:
Množství na 4 porce: sůl, 1 kuře, 1/2 kg kysaného zelí, 2 lžíce sádla, mletý pepř, kmín
Postup přípravy:
Menší kuře omyjeme, z vnitřku osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Následně vnitřek kuřete vyplníme kysaným zelím a zašijeme. Celé kuře znovu osolíme i posypeme kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme malým množstvím vody. Ke kuřeti přidáme 2-3 lžíce domácího sádla a pečeme za častého podlévání cca 90 minut při teplotě kolem 200 °C. Kuře se zelím podáváme s knedlíkem a doplníme zelím z vnitřku kuřete.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Pečené kuře se zelím a brambory
Recept na přípravu jídla kuře se zelím přináší na talíř svoji chuť.