Recepty > kuře > kuře s pórkem v páře
Potřebné suroviny:
1 kuře nebo 4 kuřecí stehýnka
150 g žampiónů
1 velký pórek
1 lžička zázvoru
1 lžička mletého kmínu
špetku Glutasolu
sůl
2 lžíce bílého vína
Postup přípravy:
Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. Z žampiónů dokrojíme nožičky. Do mísy naskládáme porce kuřete, špalíčky pórku a žampióny. Navrch nasypeme koření, trochu soli, zbytek přidáme až v polovině vaření a Glutasol až ke konci. Vše zakápneme vínem. Mísu dáme na pařák do většího hrnce s vařící vodou a zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořilo hodně páry. Pak oheň ztlumíme a kuře zvolna vaříme v páře 2-3 hodiny, voda v hrnci by již neměla vřít. Po dovaření bude kuře po nořeno do šťávy plné chuti z koření a masa. Šťávou přelijeme buď porce kuřete, nebo ji podáváme samostatně jako polévku.
Další jídla:
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Recept na pikantní kuřecí nudličky
Recept na přípravu jídla kuře s pórkem v páře přináší na talíř inspiraci.