Recepty > kuře > kuře s pomerančem a vlašskými ořechy
Potřebné suroviny:
1 středně velké kuře
sůl
pepř
1,5 lžíce sádla
1 šálek pomerančové šťávy
1,5 šálku cukru
1 pomeranč
polovina šálku vlašských ořechů
Postup přípravy:
Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme solí rozmíchanou s pepřem a opečeme na rozpáleném tuku dozlatova. Potom je přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Měkké vyjmeme, necháme okapat a dáme do tepla na mísu. Do tuku po opékání kuřete přidáme pomerančovou šťávu, cukr, kostky pomeranče bez jader a rychle povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, opepříme a nalijeme na kuře a všechno posypeme vlašskými ořechy.
Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na pikantní kuřecí nudličky
Recept na přípravu jídla kuře s pomerančem a vlašskými ořechy přináší na talíř inspiraci.