Recepty > kuře > kuře s ořechovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře
100 g másla
1 cibule
šťáva z citrónu
100g vlašských ořechů
1 dl smetany
1 žloutek
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozkrájíme na porce, které ze všech stran osolíme a opečeme na zpěněné nadrobno pokrájené cibuli. Pak podlijeme horkou vodou nebo kuřecím vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Maso přendáme na nahřátý talíř, šťávu zaprášíme moukou, doplníme zbylým máslem, podlijeme horkou vodou, povaříme a dochutíme nadrobno rozsekanými ořechy a citrónovou šťávou. Nakonec zjemníme smetanou rozšlehanou se žloutkem a nalijeme na kuřecí porce.
Další jídla:
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Zeleninová polévka s nudlemi
Recept na přípravu jídla kuře s ořechovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.