Recepty

Recepty > kuře > kuře s omáčkou z červeného vína

Kuře s omáčkou z červeného vína

Potřebné suroviny:

1 větší kuře
3 lžíce oleje
30 g uzené slaniny
200 g čerstvých hub
1 cibule
sůl
pepř
3 stroužky česneku
30 g másla
30 g hladké mouky
3 dl červeného vína

Postup přípravy:

Kuře očistíme, omyjeme, odřežeme nohy a krk a naporcujeme na 4 části. Osušíme, dáme na rozpálený oleja opečeme do červena. Slaninu nakrájíme na plátky a rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájené houby, cibuli, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a chvíli spolu osmahneme. Vše přidáme ke kuřeti a zamícháme, Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vínem a dobře rozvaříme. Přidáme připravené kuře a spolu necháme dusit 20-25 minut, až kuře změkne. Podáváme přelité vínovou omáčkou.

Další jídla:
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře s nivovou omáčkou podáváme s opečenými brambory jako přílohou.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Recept na pikantní kuřecí nudličky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s omáčkou z červeného vína přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.