Recepty

Recepty > kuře > kuře s náplní

Kuře s náplní

Potřebné suroviny:

1,5 kg kuřete
200 ml vývaru
50 ml bílého vína
1 lžíce másla
Náplň:
1 cibule
50 g másla
100 g čerstvých žampionů
150 g mletého vepřového masa
50 g drůbežích jater
2 rohlíky
150 ml sladké smetany
1 středně velká petržel
několik kapek worcestrové omáčky
polovina lžičky sušené majoránky
1 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
1 lžíce nasekané petrželové natě
2 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy:

Připravíme si náplň: Očištěnou cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém másle krátce orestujeme. Přidáme očištěné a nadrobno nakrájené žampiony. Dusíme 5 minut, aby se voda odpařila. Osolíme a necháme vychladnout. Maso, játra a rohlíky namočené ve smetaně spolu pomeleme. Petržel nasekáme najemno. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pomletou masovou směs, huby s cibulkou, petržel a žloutky smícháme. Dochutíme kořením, worcesterovou omáčkou a majoránkou. Přidáme nasekané mandle, petrželovou nať a sníh z bílků. Důkladně promícháme. Umyté a osušené kuře posolíme. Kůži na prsou a slabinách stehen uvolníme tak, že prstama oddělíme od svaloviny. Kuře v těchto částech naplníme náplní a zašijeme. Zbylou náplň vložíme do břišní dutiny. Konce stehen stáhneme a svážeme nití. Kuře přeložíme do pekáče, podlijeme polovinou vývaru a trochou vína. Přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C za občasného podlévání zbylým vývarem a vínem upečeme dozlatova. Kuře jednou otočíme, aby bylo rovnoměrně upečené ze všech stran. Před koncem pečení potřeme máslem. Podáváme s rýží a salátem z čerstvé zeleniny.

Další jídla:
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Pomalu pečené kuře s nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s náplní přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.