Recepty

Recepty > kuře > kuře s nádivkou z jater a strouhanky

Kuře s nádivkou z jater a strouhanky

Potřebné suroviny:

1 kuře
olej
sůl
pepř
Nádivka:
1 houska
2 vejce
1 lžíce másla
0,5 dl mléka
kuřecí játra
strouhanka podle potřeby
1/2 menšího pórku
špetka muškátového květu
sůl
petrželová nať

Postup přípravy:

Játra utřeme a dáme zpěnit na máslo s jemně nakrájeným pórkem a natí. Máslo utřeme se žloutky, přidáme namočenou a vyždímanou housku, ušleháme s ostatními přísadami. Nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Naplníme osolené kuře, zašijeme, potřeme olejem a pečeme dozlatova.

Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Pomalu pečené kuře s nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s nádivkou z jater a strouhanky přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.