Recepty > kuře > kuře s mrkvi na bylinkách
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna
sůl
pepř
1 velká cibule
40 g másla
kuřecí vývar na podlévání
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
4 mrkve
500 g sekaných rajčat z konzervy
špetka sušeného oregana
špetka sušené bazalky
400 g sterilované cizrny
cukr
Postup přípravy:
Kuřecí stehna očistíme, nasolíme a opepříme. Poté stehna vložíme do pekáčku, přidáme k nim máslo a v troubě při teplotě asi 190°C necháme péct. Dle potřeby podléváme vývarem. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev, a také ji osmahneme. Pak přilijeme rajčata. Osolíme je, opepříme. Dochutíme bylinkami a chvilku podusíme. Do pánve s rajčaty vsypeme scezenou cizrnu a necháme ji prohřát. Omáčku podle potřeby přisladíme. Když je kuře skoro hotové, přidáme k němu zeleninovou směs z pánve. Vše společně dopečeme a podáváme.
Další jídla:
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s mrkvi na bylinkách přináší na talíř inspiraci.