Recepty

Recepty > kuře > kuře s mrkví a brukvemi

Kuře s mrkví a brukvemi

Potřebné suroviny:

1 kuře
4 lžíce oleje
sůl
200 g karotky
200 g mladých brukví
200 g mladých pórů
100 g zeleného hrášku
30 g hladké mouky
drůbeží vývar
250 ml smetany
1 lžíce rajčatového protlaku
šťáva z poloviny citrónu

Postup přípravy:

Očištěné a omyté kuře rozporcujeme, opečeme na oleji, osolíme, přidáme očištěnou karotku, brukev a pór, nakrájené na kostky, zelený hrášek a vše spolu osmažíme. Potom zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Nakonec ochutíme smetanou, rajčatovým protlakem, citrónovou šťávou a podle potřeby dosolíme.

Další jídla:
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s mrkví a brukvemi přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.