Recepty > kuře > kuře s mandlovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře
4 lžíce oleje
4 cibulky šalotky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
tymián
1 bobkový list
1 lžíce jemně sekané petrželové natě
drůbeží vývar
100 g mandlí
2 žloutky z vajec uvařených natvrdo
100 ml bílého vína
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájené šalotky, osmažíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, ochutíme rozetřeným česnekem, tymiánem, bobkovým listem a drobně sekanou zelenou petrželovou natí, podlijeme drůbežím vývarem a udusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme a odložíme na teplé místo. Spařené a oloupané mandle umeleme, vymícháme s uvařenými žloutky a zamícháme do šťávy. Nakonec přilijeme víno a krátce povaříme.
Další jídla:
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s mandlovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.