Recepty > kuře > kuře s mandlovou náplní
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
40 g másla na pečení
1 lžička mléka
voda
Náplň:
30 g másla
2 žloutky
sůl
pepř
2 housky
50 g mandlí
sníh z 2 bílků
Postup přípravy:
Drobků zbavené kuře umyjeme. Kůži při krku opatrně nadzvedneme, oddělíme od prs a do otvoru dáme část náplně. Zbytek kuřete vložíme do kuřete. Pak otvor na krku a břichu zašijeme. Kuře posolíme, dáme na pekáč, přelijeme ho rozpuštěným máslem, lžičkou mléka, podlijeme naběračkou vody, přikryjeme a v troubě dusíme. Když je kuře téměř hotové, pekáč odkryjeme a za občasného podlévání vytečenou šťávou upečeme do červena. Náplň: Změklé máslo vymícháme se žloutky a solí na pěnu. Přidáme namočené vytlačené housky, pepř, posekané oloupané mandle, z bílků ušlehaný tuhý sníh a vše lehce zamícháme.
Další jídla:
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s mandlovou náplní přináší na talíř inspiraci.