Recepty > kuře > kuře s mandlemi a šafránem
Potřebné suroviny:
1 kuře
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 stroužky česneku
500 ml bílého vína
800 ml kuřecího vývaru
čerstvá petržel
špetka šafránu
80 g mandlových lupínků
Postup přípravy:
Kuře důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Naporcujeme ho na menší kousky. Kousky kuřete na rozpáleném oleje ze všech stran prudce opečeme. Ochutíme ho solí e pepřem. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno a přidáme ke kuřeti. Orestujeme a zalijeme bílým vínem a částí vývaru. Přivedeme k varu. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Šafrán jemně rozmělníme mezi prsty a přidáme ho do omáčky. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na mandlové lupínky. Ty přidáme spolu s nasekanou petrželkou do omáčky. Přilijeme zbylý vývar, zakryjeme poklicí a vše dusíme 30 minut doměkka. Poté omáčku dosolíme a opepříme podle chuti a ještě krátce povaříme.
Další jídla:
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s mandlemi a šafránem přináší na talíř inspiraci.