Recepty > kuře > kuře s listovým špenátem
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 dl oleje, sůl, 2 polévkové lžíce medu, menší cibule, 400 g listového špenátu, muškátový oříšek, 2 polévkové lžíce rozinek, 1 kg brambor, kmín
Postup přípravy:
Omyté kuře vložíme do hlubšího pekáčku s trochou vody. Osolíme, potřeme medem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Po 3 minutách snížíme teplotu na 180 °C. Kuře pečeme asi 30 minut, průběžně poléváme výpekem a potíráme medem. Po 30 minutách odklopíme, potřeme medem a pečeme dalších 5 až 10 minut dozlatova. Do rozpáleného oleje přidáme cibulku a opečeme. Vsypeme špenátové listy a rozinky. Dochutíme muškátovým oříškem, osolíme a restujeme asi 3 minuty. Brambory omyjeme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky. Dáme na plech, omastíme olejem, osolíme a posypeme kmínem. Pečeme při 190 °C 30-40 minut.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory
Recept na přípravu jídla kuře s listovým špenátem přináší na talíř svoji chuť.