Recepty > kuře > kuře s křenem
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat:
1 středně velké kuře
200 g cibule
100 g másla
50 g křenu
3 lžíce hladké mouky
kopr
sůl
Postup přípravy:
Kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky i s kůží, osolíme a obalíme v mouce. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a kuře opečeme ze všech stran. Maso vybereme a do výpeku vložíme očištěnou a najemno nakrájenou cibuli, kterou opečeme dozlatova. Maso vrátíme do hrnce, podlijeme menším množstvím vody a dusíme doměkka. Nakonec do šťávy přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr. Podle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Kuře na kari ochutíme solí.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s křenem přináší na talíř inspiraci.