Recepty > kuře > kuře s kozím sýrem a bazalkou
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky
100 g měkkého kozího sýra
1 svazek čerstvé bazalky
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
Řízky zboku po jejich delší straně nařízneme nožem tak, aby vznikla malá kapsa. Sýr rozdělíme na 4 díly a naplníme jím masové kapsy, do každé kapsy také vsuneme 3-4 lístky bazalky. Okraje masa přitiskneme k sobě, řízky osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj řízky a na mírném ohni je opékáme 15-20 minut, až maso zezlátne a je měkké. Řízky během opékání několikrát obrátíme. Podáváme ozdobené lístkem bazalky.
Další jídla:
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Kuře na kari ochutíme solí.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Recept na přípravu jídla kuře s kozím sýrem a bazalkou přináší na talíř inspiraci.