Recepty

Recepty > kuře > kuře s jarní zeleninou a horkým vínem

Kuře s jarní zeleninou a horkým vínem

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
pepř
3 lžíce oleje
drůbeží vývar
400 g mladé karotky
svazek mladé cibulky
2 bobkové listy
1 mladý květák
2 lžíce majonézy
100 ml bílého vína

Postup přípravy:

Očištěné a omyté kuře rozporcujeme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, podlijeme drůbežím vývarem a dusíme 15 minut. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou karotku, mladou cibulku a bobkové listy, podle potřeby podlijeme a udusíme doměkka. Květák uvaříme zvlášť, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřeti. Vše pokapeme majonézou a polijeme horkým vínem.

Další jídla:
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na kari ochutíme solí.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Recept na kari kuře s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s jarní zeleninou a horkým vínem přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.