Recepty

Recepty > kuře > kuře s jablky na víně

Kuře s jablky na víně

Potřebné suroviny:

1 kuře
40 g oleje
5 jablek
40 g másla
250 g brusinkového kompotu
1,5 dl bílého vína
1 lžíce kečupu
grilovací koření
1 slepičí bujón
sůl

Postup přípravy:

Porce kuřete osolíme, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na oleji po obou stranách. Pak je podlijeme vývarem a upečeme doměkka. Mezitím rozkrájíme jablka na poloviny a z nich vykrojíme jádřince tak, abychom vzniklé jamky mohli vyplnit kompotem. Naplněná jablka rozložíme na máslem vymazaný pekáč, podlijeme 1 dl ví na a v předehřáté troubě pečeme. Když jsou jablka poloměkká, podlijeme je zbytkem vína spolu s kečupem a dopečeme. Šťávu z jablek smícháme se šťávou z kuřete a přidáme kousek másla. Touto šťávuo pak porce kuřete s jablkem polijeme.

Další jídla:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na kari ochutíme solí.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na kari kuře s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s jablky na víně přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.