Recepty > kuře > kuře s hráškem a vínem
Potřebné suroviny:
Pro přípravu bude potřeba:
1 kuře
1 cibule
mouka
vývar
2 dl bílého vína
sůl
pepř
špetka muškátu
200 g zeleného hrášku
Postup přípravy:
Kousky kuřete osmahneme na rozpáleném tuku a hotové vyjmeme. Pak osmahneme dozlatova cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme. Přidáme kousky kuřete, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, dusíme doměkka. Mezitím uvaříme zelený hrášek. Hotové kuře přelijeme scezenou šťávou a obložíme hráškem.
Další jídla:
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na kari ochutíme solí.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuře s kari omáčkou
Recept na přípravu jídla kuře s hráškem a vínem přináší na talíř inspiraci.