Recepty > kuře > kuře s houbovou omáčkou
Potřebné suroviny:
4 porce kuřecích prsíček
300 g hub (mohou být žampióny)
2 polévkové lžíce smetany
250 ml Ramy na vaření (nebo másla)
2-3 lžíce hladké mouky
1 cibule
1 lžička cukru
sůl
pepř
sladká paprika
kmín
citrónová šťáva
petrželová nať
Postup přípravy:
Očištěné houby nakrájíme na malé housky, zalijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a vše vaříme doměkka. Pak rozmícháme ve smetaně mouku tak, aby v ní nebyly hrudky a za stálého míchání ji vlijeme do vařící omáčky. Vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr a citrónovou šťávu a podle potřeby přisolíme. Maso osolíme, okořeníme mletou paprikou a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zvolna maso osmažíme. Při podávání maso na talíři přelijeme houbovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Další jídla:
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře s nivovou omáčkou podáváme s opečenými brambory jako přílohou.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Recept na pikantní kuřecí nudličky
Recept na přípravu jídla kuře s houbovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.