Recepty > kuře > kuře s citronovou nádivkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 citron, 2 stroužky česneku, 6 lístků šalvěje, lžíce másla, lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kůru z citronu ostrouháme, z poloviny citronu vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme najemno. Kuře naplníme směsí z najemno nakrájeného česneku, 4 lístků šalvěje a nakrájeného citronu a zašijeme nebo uzavřeme párátky. Máslo rozehřejeme s olejem, přidáme 2 lístky šalvěje a citronovou kůru. Touto směsí kuře potřeme a v troubě pečeme hodinu při 200°C. Po hodině kuře obrátíme, pokapeme citronovou šťávou a pečeme ještě dalších 15-20 minut.
Další jídla:
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře s citronem a pepřem i trochou medu.
Citronová polévka s rýží a vajíčkem.
Kuřecí stehna marinovaná v pivu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Ananasová buchta namazaná polevou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Kuřecí maso na celeru
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s citronovou nádivkou.