Recepty > kuře > po mexikánsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 kostka slepičího bujonu, 2 lžíce ostrého kečupu, menší cibule, 2-4 stroužky česneku, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl, cukr, mletý pepř, chilli koření, sůl
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme a jednotlivé porce vložíme do pekáče. Do 100 ml horké vody vložíme rozpustit kostku slepičího bujonu, kečup, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, worscestrovou omáčku, sůl, cukr a koření. Směs krátce povaříme a nalijeme na porce kuřete. Vložíme do předehřáté trouby, ve které pečeme do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s rýží a bohatou zeleninovou oblohou nebo k dušeným fazolím.
Další jídla:
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Kuře na kanadský způsob
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře po mexikánsku.