Recepty > kuře > kuře pečené v soli
Potřebné suroviny:
Na přípravu jídla kuře pečené v soli budeme potřebovat: kuře, sůl
Postup přípravy:
Očištěné, připravené kuře uvnitř i z vnější strany osolíme. Připravíme nízký plech se zvýšeným okrajem, na který nasypeme doprostřed asi 1 kg soli. Upravíme větší důlek a připravené kuře do tohoto důlku vložíme. Kuře můžeme během pečení obrátit. Pokud chceme urychlit přípravu kuřete, můžeme ho asi na 15 minut po vložení do dobře zahřáté trouby ještě přikrýt víkem pekáče nebo také přikrýt alobalem. Po této době však víko nebo alobal sejmeme a kuře dopečeme do zlatova.
Tato úprava má i přes vysokou spotřebu soli, kterou však můžeme uchovat na příště, tu výhodu, že při přípravě kuřete nepotřebujeme žádný tuk a maso je po dopečení velmi chutné.
Další jídla:
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené v soli přináší na talíř svoji chuť.