Recepty > kuře > kuře pečené v porcích rychlá úprava
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, 2 lžíce tuku, 1 lžíce másla
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na 4 části a všechny zevnitř i uvnitř osolíme a opepříme. Na větší pánev nebo pekáček dáme tuk, necháme ho rozehřát a připravené porce kuřete na něm opět po obou stranách vždy opečeme. Kuře pak podlijeme teplou vodou nebo vývarem a 10 minut dusíme pod pokličkou na sporáku. Pak pokličku sejmeme a kuře dále v troubě upravujeme do měkka. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podléváme opět teplou vodou nebo vývarem. Těsně před dokončením přidáme ještě lžíci másla. Po rozpuštění másla ještě znova maso poléváme. Při této úpravě je menší kuře hotové již za 25 minut. Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.
Další jídla:
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené v porcích rychlá úprava přináší na talíř svoji chuť.