Recepty > kuře > kuře pečené v porcích
Potřebné suroviny:
1 kuře, Vegeta kari nebo speciál, 80 g Hery nebo másla
Postup přípravy:
Očištěné, připravené kuře rozdělíme na porce, potřeme po obou stranách Vegetou a peroutkou potřeme rozehřátým tukem. Necháme dvě hodiny v misce přikryté odležet. Poté dáme zbylý tuk do pekáčku, porce kuřete v něm na tuk rozložíme, podlijeme malým množstvím vody nebo drůbežím vývarem a dáme péci. Během pečení můžeme porce obrátit. Kuře je poměrně brzy hotové. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme opět vodou nebo vývarem. Měkké, dozlatova upečené kuře podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené v porcích přináší na talíř svoji chuť.