Recepty > kuře > kuře pečené v houskovaječné peřince
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, mletý pepř, kmín, 5 housek, 0,5 l smetany na šlehání, 5 vajec, muškátový květ, petrželka
Postup přípravy:
Kuře vykostíme, jednotlivé porce s kůží osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do vymaštěného pekáče na 30 minut předpéct.
Mezitím si připravíme náplň: housky nakrájíme na kostičky, smetanu na šlehání rozmícháme se žloutky, muškátovým květem a nasekanou petrželkou. Touto směsí přelijeme housky a dobře prohněteme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Druhý pekáč potřeme olejem nebo tukem na pečení, nalijeme do něj polovinu náplně, na ni poklademe předpečené kuřecí maso a přikryjeme druhou polovinou náplně. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
Další recepty:
labužnická kuřecí prsa, kuřecí maso na kari, kuřecí kostky s mandarinkami, naložené kuřecí řízky, francouzské kuře s noky, bramboráky se zelím, marináda na kuřecí maso, opilé kuře, zapečené kuře po italsku, boloňské špagety, kuře na paprice, burgundské hovězí kostky, vepřové závitky s omáčkou z Nivy, kuře pečené na zelí
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.