Recepty > kuře > kuře pečené v porcích s uzeným bůčkem, česnekem a paprikou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 200 g uzeného bůčku, 6 stroužků česneku, sůl, 1 lžíce sladké papriky
Postup přípravy:
Očištěné, připravené kuře naporcujeme na čtyři díly. Uzený bůček nakrájíme na kostičky a vložíme na pekáček. Necháme ho rozškvařit. Na tento základ vložíme porce kuřete, posypeme je solí a nastrouhaným česnekem. Po obou stranách krátce opečeme, podlijeme malým množstvím vody a na sporáku nebo v troubě nejdříve pod pokličkou asi 20 minut dusíme. Během dušení maso obracíme. Pak pokličku sejmeme a porce kuřete pěkně do zlatova dopečeme. Krátce před dokončením přidáme do šťávy ještě papriku a paprikovou tukovou šťávou pečené porce kuřete přelijeme. Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší.
Další jídla:
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené v porcích s uzeným bůčkem, česnekem a paprikou přináší na talíř svoji chuť.