Recepty > kuře > kuře pečené s játrovou nádivkou s rýží na zázvoru
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, zázvor, 80 g slaniny
Nádivka, 2 šálky dušené rýže, 100 g játrové zavářky, 1 cibule, 1 vejce, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné, připravené kuře uvnitř i zvenčí osolíme a potřeme zázvorem. Naplníme připravenou nádivkou, břišní otvor zašijeme a kuře opékáme na polovině nakrájené a rozškvařené slaniny. Hned také podlijeme a dusíme jen asi 10 minut po obou stranách a pak dáme do trouby péci. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků.
Nádivka: do předem udušené rýže zamícháme játrovou zavářku a zbytek nakrájené a rozškvařené slaniny, na drobno nakrájenou cibuli a celé vejce. Nakonec zamícháme i na drobno nakrájenou petrželku. Podle potřeby dosolíme.
Další jídla:
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené s játrovou nádivkou s rýží na zázvoru přináší na talíř svoji chuť.