Recepty > kuře > kuře pečené, obalené slaninou a plněné cibulí i česnekem
Potřebné suroviny:
1 kuře, 150 g slaniny (nejlépe anglické), 3-4 cibule, 6 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy:
Očištěné, připravené kuře potřeme na povrchu česnekem rozetřeným se solí. Uvnitř kuře také vysolíme a naplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, promíchanou s nastrouhaným česnekem. Aby cibule ve vnitřku kuřete zůstala, je dobře břišní otvor zašít. Slaninu musíme mít velmi tence nakrájenou. Obalujeme jí kuře, a buď povážeme nití, nebo slaninu upevňujeme párátky. Nití je to bezpečnější a slanina lépe drží. Takto připravené kuře vložíme do pekáčku s malým množstvím nakrájené, rozškvařené slaniny, nepatrně podlijeme vodou a nejdříve dusíme asi 10 minut po jedné straně, potom kuře obrátíme a dopečeme. Kuře nemusíme během úpravy polévat, ale hlavně podlévat. Menší kuře je měkké asi za 40 minut. Nitě z kuřete odstraníme, kuře nakrájíme na porce a podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené, obalené slaninou a plněné cibulí i česnekem přináší na talíř svoji chuť.