Recepty > kuře > kuře pečené na lilku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, olivový olej, sůl, bazalka, majoránka, oregano, 2-3 lilky, 4 cibule, 4 rajčata, 6-7 brambor, 10 žampionů
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na čtvrtky, naložíme do olivového oleje se solí a kořením a necháme uležet. Do pekáčku poklademe ve vrstvách na kolečka nakrájený lilek, brambory, cibuli, na čtvrtky nakrájená rajčata a žampiony. Tuto vrstvu zastříkáme olivovým olejem a okořeníme. Poklademe druhou vrstvu a znovu okořeníme a zakápneme olejem. Nahoru položíme maso. Pečeme přiklopené přibližně 90 minut při teplotě 200 stupňů. Poslední půlhodinu můžeme péci odkryté.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Rajská omáčka z kečupu je rychle hotova.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží
Rýže s vepřovou panenkou podáváme posypanou řeřichou.
Francouzské kuře s lilkem bazalkou a tymiánem.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kedlubnové zelí s hovězím masem okyselíme octem.
Kuřecí čtvrtky na zelí
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře pečené na lilku.