Recepty > kuře > na provensálském koření
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 balíček provensálského koření, 1 kuře, 5 rajčat, 5 cibulí, 5 mrkví, trocha olivového oleje, kečup
Postup přípravy:
Omyté kuře rozporcujeme na osm dílů. Zeleninu nakrájíme na větší kousky, mrkev na půlkolečka vše poklademe na dno pekáčku. Na zeleninu poklademe naporcované kuře a posypeme provensálským kořením. Poklademe druhou polovinou zeleniny a zalijeme přibližně polovinou lahvičky kečupu. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 170 °C, ve které pečeme 45 minut.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Další jídla:
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Kuře po mexikánsku
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na provensálském koření.