Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli a rajčatech s brambory v tlakovém hrnci

Kuře dušené na cibuli a rajčatech s brambory v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, pepř, 50 g tuku, 2 větší cibule, 400 g rajčat, 600 g brambor

Postup přípravy:

Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Osolíme, opepříme, na obou tucích osmažíme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidáme na ni spařená, oloupaná a na menší kousky překrájená rajčata, zalijeme jen asi 1 l vody, hrnec dobře uzavřeme a maso 15 minut upravujeme. Mezitím oloupeme, na kostky nakrájíme brambory. Hrnec buď ochladíme, nebo vypustíme páru a kuře doplníme připravenými brambory. Budeme muset ještě zalít dalším čtvrtlitrem vody. Upravujeme již jen asi 5 minut. Podáváme ještě horké.

Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli a rajčatech s brambory v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.