Recepty

Recepty > kuře > kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Potřebné suroviny:

1 kuře, 10 kuliček jalovce, 100 g slaniny, 1 velká cibule, 80 g másla, 2 lžíce zakysané smetany, sůl

Postup přípravy:

Kuře opereme a osušíme, vysypeme uvnitř i z venku utlučeným jalovcem a necháme 2 dny v chladničce uležet.

Třetí den jalovec z kuřete setřeme, kuře nasolíme, hojně protkáme slaninou. Kuře dáme do pekáče, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pokapeme rozpuštěným máslem, které jsme smíchali se zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova. Kuře ala bažant podáváme s bramborovými knedlíky, opečenými brambory nebo vařenými brambory. Doplníme brusinkovým kompotem.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Bažant pečený na víně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře ala bažant přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.