Recepty > polévky > kulajda ze sušených hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 3 lžíce sušených hub, 4 hrnky vody, zakysaná smetana, 4 lžíce hladké mouky, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Houby namočíme do teplé vody. Brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme na 4 hrnky vody, přidáme scezené, nakrájené houby, sůl, kmín a vaříme. Do zakyslé smetany přidáme 4 lžíce hladké mouky a 1 hrnek studené vody. Asi po 15 minutách polévku odstavíme, přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu a pečlivě rozmícháme. Přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kulajda s koprem a houbami
Ochutnejte recept kulajda ze sušených hub.