Recepty

Recepty > polévky > kulajda ze sušených hub

Kulajda ze sušených hub recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 brambory, 3 lžíce sušených hub, 4 hrnky vody, zakysaná smetana, 4 lžíce hladké mouky, sůl, kmín

Recept na přípravu:

Houby namočíme do teplé vody. Brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme na 4 hrnky vody, přidáme scezené, nakrájené houby, sůl, kmín a vaříme. Do zakyslé smetany přidáme 4 lžíce hladké mouky a 1 hrnek studené vody. Asi po 15 minutách polévku odstavíme, přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu a pečlivě rozmícháme. Přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme.

Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kulajda s koprem a houbami

Recepty
Motto

Ochutnejte recept kulajda ze sušených hub.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.