Recepty > polévky > kulajda na jejíž přípravu použijeme sušené houby
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce sušených hub, sůl, 1 lžička kmínu, 4 vejce, 4 brambory, 1 lžíce hladké mouky, 2 decilitry mléka, 1 decilitr smetny, 1 lžíce citronové šťávy, 1 hrst kopru, 2 lžičky cukru, 1 lžička másla
Recept na přípravu:
Sušené houby si předem namočíme do studené vody a necháme bobtnat. Když jsou houby nabobtnané, vodu slijeme, k houbám nalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme kmín, houby krátce povaříme a slijeme. Vejce uvaříme natvrdo. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme v hrnci horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory částečně měkké, přilijeme mouku rozkvedlanou v mléce, přidáme máslo a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Poté opatrně vmícháme sladkou smetanu a přidáme povařené houby. Na závěr přidáme citronovou šťávu a nasekaný kopr, kulajdu osladíme cukrem a podle chuti dosolíme. Při podávání vložíme do každého talíře jedno oloupané uvařené vejce nakrájené na čtvrtky, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s chlebem.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Kuřecí čína s houbami k natření na topinky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Kapustová polévka s houbami a černým chlebem.
Polévka z quinoa z vývaru.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Houbová kulajda
Ochutnejte recept kulajda na jejíž přípravu použijeme sušené houby.