Recepty > kuře > krůtí stehna marinovaná vínem, dušená na zelených paprikách
Potřebné suroviny:
2 krůtí stehna (500 g), 1 dl bílého vína, sůl, pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 4 větší papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, citronová šťáva
Postup přípravy:
Krůtí stehna vložíme do misky a zalijeme vínem. Během marinování maso obracíme a víno vždy pomocí lžíce naléváme na maso tak, aby se stejnoměrně odleželo. Asi po 4 hodinách maso teprve osolíme, opepříme a vložíme na nakrájenou a rozškvařenou slaninu a opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme. Na tento základ vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli, osmažíme ji, vložíme zpátky maso, podlijeme, přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme ještě papriky zbavené semen, nakrájené na nudličky a dodusíme doměkka. Nakonec šťávu dochutíme rajčatovým protlakem a citronovou šťávou a podáváme.
Další jídla:
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Krůtí maso na paprice
Recept na přípravu jídla krůtí stehna marinovaná vínem, dušená na zelených paprikách přináší na talíř svoji chuť.