Recepty > kuře > krůtí stehna marinovaná a dušená na slanině a másle
Potřebné suroviny:
2 krůtí stehna (500 g), sůl, 1 lžíce kremžské hořčice, 50 g slaniny, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Krůtí stehna osolíme a potřeme po obou stranách hořčicí. Vložíme do hlubší nádoby a necháme v chladnu do druhého dne odležet. Pak nakrájíme slaninu nadrobno, rozškvaříme ji a na tento základ vložíme marinovaná krůtí stehna. Podlijeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme z nádoby, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mícháme a společně opažujeme, pak zalijeme vodou a dobře (alespoň 10 minut) povaříme. Šťávu zlepšujeme máslem. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Marinované kuře s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Krůtí maso na paprice
Recept na přípravu jídla krůtí stehna marinovaná a dušená na slanině a másle přináší na talíř svoji chuť.