Recepty > kuře > krůtí stehna dušená na divoko se smetanovou omáčkou
Potřebné suroviny:
2 krůtí stehna (500 g), 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1/8 středně velkého celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky slepičího bujonu, ocet nebo citronová šťáva
Postup přípravy:
Krůtí stehna protkneme klínky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, rozškvaříme a osmažíme na ni oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Hned na ni vložíme očištěnou a nastrouhanou mrkev i celer a osmažíme. Doplníme masem, podlijeme teplou vodou nebo drůbežím vývarem, přidáme veškeré uvedené koření a dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře aspoň 10 minut povaříme. Omáčku ještě zvýrazníme slepičím bujonem a dochutíme octem nebo citronovou šťávou. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Další jídla:
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Krůtí maso na paprice
Recept na přípravu jídla krůtí stehna dušená na divoko se smetanovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.