Recepty > polévky > krupicová polévka s vajíčkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce krupice, 3 vejce, 2 lžíce strouhaného čedaru, sůl, petrželová nať, špetka strouhané citronové kůry, 1 litr masového vývaru
Recept na přípravu:
V misce smícháme krupici, vejce, strouhaný sýr a vše osolíme, přidáme citronovou kůru, dobře zamícháme, pomalu vlijeme do vroucího vývaru a chvilku povaříme. Před podáváním posypeme polévku sekanou petrželovou natí.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová koprová omáčka
Ochutnejte recept krupicová polévka s vajíčkem.