Recepty

Recepty > polévky > krupicová polévka s hráškem

Krupicová polévka s hráškem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, 200 g hrášku, 1 mladá cibulka, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, pažitka

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme máslo a krupičku na něm opražíme dozlatova. Odstavíme, přidáme celé vejce a důkladně rozmícháme s krupičkou. Zalijeme litrem studené vody, přidáme na kousky pokrájenou cibulku, osolíme, opepříme a 10 minut povaříme. Přisypeme hrášek, přistrouhenem muškátový oříšek a ještě 4 minuty povaříme. Hotovou polévku doplníme nadrobno posekanou pažitkou.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Krůtí maso na paprice dochutíme najemno nasekanou zelenou .
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Krůtí plátky na smetaně

Recepty
Motto

Krupicová polévka s hráškem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.