Recepty > polévky > kroupová polévka z kostí
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové kosti, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, sůl, 3 bobkové listy, 1 mrkev, 1 petržel, 2 hrsti krup, 5 stroužků česneku, zelená petrželka, 1 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli a koření a uvaříme. Na rozehřátém oleji osmahneme kroupy do světle hněda, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Vývar z kostí přecedíme, přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme uvařené zcezené kroupy, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Krůtí maso na paprice dochutíme najemno nasekanou zelenou .
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová česnečka z mléka.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka z kostí přináší na talíře svoji chuť.