Recepty > polévky > kroupová polévka s česnekem
Suroviny potřebné pro přípravu:
vývar po vaření masa na tlačenku, kroupy, česnek, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Vývar po uvaření masa na tlačenku necháme vychladnout a ztuhnout v ledničce. Po ztuhnutí opatrně odebereme z povrchu usazený a ztuhlý tuk. Kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě. Vývar ohřejeme, vložíme do něj scezené kroupy, posekanou zelenou petrželku a přidáme prolisovaný česnek podle chuti.
Další recepty:
Krůtí maso na paprice dochutíme najemno nasekanou zelenou .
Rajská polévka s kukuřicí a celerem.
Krémová česnečka z mléka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s česnekem přináší na talíře svoji chuť.